У Гонтаревої прокоментували споживчу інфляцію

У Гонтаревої прокоментували споживчу інфляцію

Укрінформ
У листопаді 2016 року зафіксовано споживчу інфляцію на рівні 1,8%, у річному вимірі сповільнення становить 12,1%, на що вплинуло стрімке зниження інфляції сирих продуктів харчування.

Про це повідомляє прес-служба Нацбанку.

"Сповільнення річної інфляції (порівняно з 12,4% у жовтні) відбулося завдяки стрімкому зниженню інфляції сирих продуктів харчування, що було більш суттєвим, ніж прогнозувалося. Однак, дещо більшим за прогноз були зростання цін та тарифів, що регулюються адміністративно, а також базова інфляція", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, у Нацбанку зазначають, що річна базова інфляція в листопаді сповільнилася до 6,2% (у місячному вимірі базова інфляція становила 0,5%). Зростання цін на сирі продовольчі товари сповільнилося до 1,4% у річному вимірі (1,1% у місячному вимірі). Зростання цін та тарифів, що регулюються адміністративно, прискорилося до 32,8% у річному вимірі (4,0% у місячному вимірі). Ціни на паливо прискорили зростання до 18,1% у річному вимірі (у місячному вимірі збільшилися на 1,8%).

У НБУ наголошують, що поточна динаміка свідчить, що фактична інфляція за результатами 2016 року буде близькою до центрального значення цільового рівня (12% +/- 3 п.п.).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-