Банки з російським капіталом пропонують колекторам проблемні кредити

Банки з російським капіталом пропонують колекторам проблемні кредити

Укрінформ
Банки з російським капіталом пропонують колекторським компаніям придбати проблемні кредитні портфелі. Подібні пропозиції з'явилися на ринку зовсім нещодавно.

Про це Українському бізнес ресурсу (UBR) повідомив директор з продажу компанії "Укрборг" Віктор Ореховський.

"Є випадки продажу дуже свіжих кредитів, особливо від банків з російським капіталом. Можливо вони хочуть змінити свої стратегії в Україні", - відзначив Ореховський.

Максимальний термін видачі кредитів, що знаходяться в таких портфелях, - 2015 рік. За словами експерта, подібних пропозицій на ринку раніше не було, в основному, банки намагалися позбавлятися від кредитів з великим простроченням.

"Є такі пропозиції. Вони нещодавно з'явилися. Зазвичай їх не було. Зараз вже є. Ринок шукає ціну для таких кредитних портфелів. Тому що це не зовсім звичайна практика - продаж таких свіжих кредитів. Ціна за такими портфелями має бути вища. Поки очікування банків і покупців не дуже збігаються", - сказав Ореховський.

Він засумнівався у вірогідності наявності в подібних портфелях нормальних працюючих кредитів, відзначивши, що найімовірніше, в них закладено позики з нетривалим терміном прострочки.

"Можливо, є прострочки, але вони невеликі. До півроку. Але це не можна назвати серйозним боргом", - уточнив директор з продажу компанії "Укрборг".

Він відзначив, що з урахуванням можливих ризиків, компанії купуватимуть подібні портфелі за 10% і вище їхньої вартості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-