Суд Києва зобов'язав Газпром виплатити 171 мільярд за позовом АМКУ

Суд Києва зобов'язав Газпром виплатити 171 мільярд за позовом АМКУ

Укрінформ
Господарський суд міста Києва ухвалив рішення про примусове стягнення з ПАТ «Газпром» більше 171 млрд грн (включно з 85,966 млрд грн штрафів і пені) за зловживання монопольним становищем на ринку транзиту природного газу через українську газотранспортну систему.

Про це інформує прес-служба Антимонопольного комітету України.

«5 грудня 2016 року Господарський суд міста Києва прийняв рішення у справі за позовом Антимонопольного комітету України до ПАТ «Газпром» про примусове стягнення штрафу, пені та зобов'язання виконати рішення комітету щодо припинення порушення антимонопольного законодавства України, та задовольнив позовні вимоги комітету в повному обсязі», - йдеться у повідомленні.

Загальна сума стягнення становить більше 171 млрд грн, оскільки розмір пені за прострочення сплати штрафу, накладеного рішенням комітету, становить 85,966 млрд грн.

Нагадаємо, що в січні 2016 року комітет оштрафував ПАТ «Газпром» на 85,966 млрд грн за зловживання монопольним становищем на ринку транзиту природного газу через українську газотранспортну систему. Термін виконання рішення комітету закінчився 4 травня 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-