Розенко вимагає встановити лічильники обліку тепла в кожному будинку

Розенко вимагає встановити лічильники обліку тепла в кожному будинку

Укрінформ
Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко наполягає на необхідності у найкоротші строки встановити лічильники обліку теплової енергії у кожному будинку.

Про це повідомляє Урядовий портал.

«Лічильники тепла мають бути встановлені у кожному будинку, а у перспективі – у кожній квартирі. Люди повинні розраховуватися за фактом надання послуг. Бо те, що ми побачили у платіжках за тепло за жовтень – це шахрайство і бандитизм. Всі чудово побачили це по ситуації, зокрема в Києві, коли прийшли платіжки по лічильникам і без лічильників – у 2-2,5 рази вищі. Були також питання, що у будинках, де встановлені лічильники, підприємства теплокомуненерго все-одно рахували по нормативам, бо не ввели вчасно ці лічильники в експлуатацію. І в результаті по 800 будинках «Київенерго» на власний розсуд порахували вартість опалення за жовтень», - сказав Розенко.

Він наголосив, що абсолютно чітко видно, кому вигідна ситуація з невстановленням лічильників у будинках.

«Сьогодні, коли на засіданні уряду доповідалася ситуація зі встановленням лічильників, ми побачили, що так – за останній рік зроблено багато, але тим не менше 61% покриття будинків тепловими лічильниками – це абсолютно незадовільний результат. Це означає, що теплокомуненерго і місцеві органи влади саботують встановлення лічильників, щоб недобросовісні надавачі послуг займалися шахрайством», - зазначив Розенко.

Віце-прем’єр-міністр підкреслив, що Уряд не буде спокійно спостерігати як надавачі послуг обдирають українців, виставляючи їм космічні суми.

«Сьогодні голова НКРЕКП чітко сказав, що до кінця року має бути встановлено 86% лічильників, а в наступному році – всі 100%. Щоб унеможливити шахрайські схем взагалі», - додав він.

Фото: dniprograd.info

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-