Акціонер банку-банкрута VAB намагається вивести з нього активи

Акціонер банку-банкрута VAB намагається вивести з нього активи

Укрінформ
Акціонер неплатоспроможного банку ПАТ "ВіЕйБі Банк" Сергій Максимов, який перебуває у міжнародному розшуку у рамках розслідування кримінальної справи, намагається вивести ліквідні активи з банку та залишити його кредиторів без коштів.

Про це повідомляє прес-служба Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

"Міноритарний акціонер ПАТ "ВіЕйБі Банк" Сергій Максимов, перебуваючи у міжнародному розшуку у рамках розслідування кримінальної справи, намагається вивести ліквідні активи з банку. Мова йде про "Броварський завод пластмас", майновий комплекс та гуртожиток якого було передано у заставу банку, як забезпечення виконання умов кредитних договорів", - йдеться в повідомленні.

На сьогодні вчиняються спроби через суди позбавити банк частини забезпечення за кредитом - комплексу заводу. У Фонді гарантування вважають дивним той факт, що керівники та акціонери заводу піклуються лише про ліквідні активи, а гуртожиток, у якому проживають працівники заводу добровільно передають банку. Цей факт доводить лист, який надійшов до Фонду 16 листопада 2016 за підписом голови правління ПАТ "Броварський завод пластмас" з пропозицією затвердити акт прийому-передачі гуртожитку та взяти банку на себе, як на нового власника, його фінансування та утримання.

"Те, що право власності на гуртожиток не оскаржується, свідчить, що метою таких дій є виведення ліквідних активів, кошти від реалізації яких мають піти на виплати кредиторам банку, у тому числі вкладникам "200 плюс" та юридичним особам", - зазначили у Фонді гарантування додавши, що існують підстави стверджувати, що дані дії вживаються в інтересах Максимова. 

Як повідомлялося, Національний банк України 19 березня 2015 року ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію "ВіЕйБі Банк".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-