Гройсман збирає нараду на «Антонові», щоб «підняти українські літаки»

Гройсман збирає нараду на «Антонові», щоб «підняти українські літаки»

Укрінформ
Уряд шукатиме шляхи фінансування державного підприємства «Антонов», оскільки це підприємство здатне виробляти якісні літаки.

Про це Прем'єр-міністр Володимир Гройсман сказав під час візиту на підприємство, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наше завдання сьогодні — розвивати те, що  маємо. І тут важливо, щоб ми знайшли підтримку фінансову» - сказав Гройсман.

На його переконання, підприємство має усе необхідне для того, щоб будувати такі літаки, які мають попит у світі. Але, на жаль, наголосив глава уряду, з тих чи інших причин розвиток ДП «Антонов» стримувався, поки інші, в тому числі й російські авіабудівні компанії, розвивалися.

Гройсман планує сьогодні на ДП «Антонов» провести нараду щодо стимулювання розвитку українського авіабудування. «Тут ми маємо визначити, які механізми фінансування можуть бути залучені для того, щоб ми підняли українські літаки», - сказав Прем’єр.

За його словами, в Україні пасажиропотік зростає поступово, але літаків вітчизняного виробництва не так вже й багато. 

«По усім характеристикам ці літаки є дуже і дуже якісними. З точки зору експлуатації та комфорту і в тому числі шляхом надійності. Тому наше завдання допомогти компанії вийти з того стану, де сьогодні вони перебувають», - відзначив Гройсман. Він пообіцяв знайти ресурси, надати можливість виробляти літаки та поставити на авіалінії України. «Адже у нас є державна авіакомпанія, приватні компанії, але я вважаю, що ми тоді зможемо продавати літаки, коли самі зможемо на них літати», - підкреслив очільник КМУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-