Зубко назвав основних кредиторів модернізації ЖКГ

Зубко назвав основних кредиторів модернізації ЖКГ

Укрінформ
Кошти на проекти з модернізації житлово-комунального господарства Україні виділяють Європейський банк реконструкції і розвитку, Всесвітній банк і Європейський інвестиційний банк.

Про це в інтерв'ю виданню «Ділова столиця» розповів віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.

«ЄБРР вже багато років приймає участь в модернізації комунальних підприємств. Майже 1 млрд було спрямовано на ці цілі. Зараз ЄБРР також продовжує активно брати участь у модернізації підприємств у різних областях України», - розповів Зубко.

За його словами, в 2016 році ініційована програма, яка дає співфінансування, таке ж, як і з "теплими кредитами".

«Вже два роки ми впроваджуємо цю програму, за якою спрямовано більш як1 млрд грн на компенсацію кредитів, що видаються населенню. Крім цього, ЄБРР разом з Фондом східноєвропейського партнерства з енергоефективності та екології (E5P) запустив програму на 75 млн, за якої 15% компенсується людям, соглашающимся на енергозбереження. На сьогодні ми продовжуємо колишні проекти з ЄБРР, а також впроваджуємо нову програму, що стартувала в травні цього року», - зазначив віце-прем'єр.

Кошти на модернізацію водопостачальних підприємств і поліпшення екологічної ситуації виділяє Світовий Банк.

«Світовим банком охоплено вісім міст з модернізації теплопостачальних, 11 міст з модернізації водопостачальних підприємств і одне місто (Харків) щодо поліпшення екологічної ситуації за твердими побутовими відходами. Суми вкладень - $315,5 млн і $350 млн відповідно. Ці проекти запущені торік», - розповів Зубко.

Також до фінансування модернізації комунальних підприємств підключився Європейський інвестиційний банк.

«Підписано меморандум і кредитний договір на 400 млн. Це стосується чотирьох напрямків: модернізації теплових підприємств, водоканалів, енергоефективності (заміна освітлення та термомодернізація соціальних об'єктів муніципалітетами), а також декількох проектів, пов'язаних з утилізацією побутових відходів», - додав віце-прем'єр-міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-