Ірак хоче вищих цін на нафту

Ірак хоче вищих цін на нафту

Укрінформ
Ірак хоче вищих цін на нафту і намагатиметься не обмежувати власний видобуток. 

Про це заявив міністр закордонних справ Іраку Абдул Карім Аль-Джафарі під час лекції у Варшаві, організованого фундацією Казімєжа Пуласького, інформує кореспондент Укрінформу.

“Ми ведемо переговори з ОРЕС (організація експортерів нафти – Ред.), щоб Ірак отримав спеціальні умови. Нашою метою є утримання ціна на нафту на трохи вищому рівні”,- заявив Аль-Джафарі.

За його словами, Багдад шанує думку інших партнерів по ОРЕС, яка хочуть аби Ірак обмежив видобуток нафти, але країна має спеціальні потреби.

“95% нашого бюджету спирається на видобуток нафти та її експорт. Світ знає, наскільки сильно постраждав Ірак останнім часом: величезні витрати на боротьбу з “Даеш” (“Іcламська держава” – Ред.), економічна катастрофа, вихід з війни. Думаю, світ це розуміє”, - зазначив глава МЗС Іраку.

Аль-Джафарі порівняв “Іcламську державу” із хворобою, яка проникає всюди і може відбудувати свої структури будь-де. За його словами, не можна стверджувати, що "ІДІЛ" буде повністю викорінено, і не можна однозначно стверджувати, що до кінця 2016 року можна буде повністю завершити боротьбу з ісламськими фундаменталістами.

ОРЕС об’єднує експортерів нафти з 14 країн, які контролюють 40% світового видобутку нафти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-