Асоціація тваринників пропонує розробити держпрограму боротьби з епідемією АЧС

Асоціація тваринників пропонує розробити держпрограму боротьби з епідемією АЧС

Укрінформ
Асоціація тваринників України пропонує розробити державну цільову комплексну Програму із боротьби та профілактики африканської чуми свиней (АЧС) на 2017 - 2022 рр.

Про це на прес-конференції в Укрінформі «Як зберегти українське тваринництво від африканської чуми?» заявила голова Асоціації тваринників України Ірина Паламар, повідомляє кореспондент агентства.

«Маємо пропозиції створити при Міністерстві аграрної політики та продовольства України робочу групу з розробки державної цільової комплексної Програми із боротьби та профілактики АЧС на 2017 - 2022 роки. До складу робочої групи на паритетних засадах включити представників державних відомств, вчених, бізнесу, громадських організацій та експертів галузі», - сказала вона.

Крім того за словами голови Асоціації тваринників України необхідно створити незалежний національний науково-дослідний референс - центр з вивчення АЧС на базі лабораторії науково-дослідного навчального центру діагностики хвороб тварин Інституту ветеринарної медицини НААН України.

За підсумками обговорення на круглому столі експерти галузі, держслужбовці, іноземні фахівці, тваринники ухвалили резолюцію-звернення до Кабінету Міністрів, РНБО, Міністерства аграрної політики та продовольства Держпродспоживслужби з вимогою терміново розпочати розробку Програми із боротьби та профілактики АЧС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-