У Херсонській ТЕЦ пояснили, звідки взявся борг в 96 мільйонів

У Херсонській ТЕЦ пояснили, звідки взявся борг в 96 мільйонів

Укрінформ
Державне ПАТ "Херсонська ТЕЦ" основну суму боргу перед НАК "Нафтогаз України"  за спожитий газ накопичило виробництвом електричної енергії для ДП "Енергоринок", а не теплової енергії для об'єктів міста Херсона.

Про це поінформував у вівторок на засіданні Ради оборони Херсонської області інженер із газозабезпечення ПАТ "Херсонська ТЕЦ" Георгій Розов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У нас інша сума (заборгованості ПАТ "Херсонська ТЕЦ" перед НАК "Нафтогаз України" - ред.), тому що у нас електричний газ (газ, що використовується ТЕЦ для виробництва електроенергії - ред.). У нас на 96 млн гривень прийшла постанова (про стягнення заборгованості за газ - ред.). По тепловому газу (газу для виробництва теплоносія - ред.) у нас боргів за 2015 рік немає, лише старі борги за 2012 та 2013 роки - десь 33 млн гривень", розповів Розов.

Він також повідомив, що Херсонською ТЕЦ для "Енергоринку" протягом останнього періоду вже вироблено електроенергії на суму близько 40 млн гривень, проте підприємство цих коштів не отримало. "Справа у тому, що ми брали (кошти - ред.) на ремонт, вони дали аванс. І зараз вони вираховують аванс, тож гроші до нас поки що не надходять. Вони до Нового року повинні вирахувати увесь цей аванс", - зазначив Розов.

Як він поінформував, банківські рахунки Херсонської ТЕЦ наразі заарештовано виконавчою службою Міністерства юстиції через наявну заборгованість підприємства перед НАК "Нафтогаз України" за спожитий природний газ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-