Уряд виділив більше 1,6 млрд на підтримку освіти в об'єднаних тергромадах

Уряд виділив більше 1,6 млрд на підтримку освіти в об'єднаних тергромадах

Укрінформ
Кабінет міністрів перерозподілив 1 млрд 615 млн 896 тис. грн освітньої субвенції на зміцнення матеріально-технічної бази шкіл, придбання шкільних автобусів та підтримку освіти в об’єднаних територіальних громадах.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти та науки.

"Уряд перерозподілив 1 млрд 615 млн 896 тис. грн резерву коштів та нерозподілених видатків освітньої субвенції, щоб зміцнити матеріально-технічну базу шкіл, придбати шкільні автобуси для опорних закладів та підтримати освіту в об’єднаних територіальних громадах", - йдеться у повідомленні.

Більша частина коштів – 1 млрд 598 млн 873,8 тис. грн – була взята з нерозподілених видатків освітньої субвенції на 2016 рік для територій Донецької та Луганської областей, на яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження.

Як зазначила на засіданні уряду міністр освіти та науки Лілія Гриневич, ці кошти, серед іншого, дозволять запобігти виникненню заборгованості з виплати заробітної плати працівникам ЗНЗ, оплати комунальних послуг та енергоносіїв.

Зокрема, у розпорядженні уряду зазначено, що в тих адміністративно-територіальних одиницях та бюджетних установах, де існує заборгованість із заробітної плати, строк виплати якої пройшов, освітня субвенція спрямовується першочергово на обов'язкові виплати із заробітної плати.

На поточні видатки шкіл та оновлення матеріально-технічної бази направлено 815 млн 896,6 тис. грн. 

Для придбання шкільних автобусів для об'єднаних територіальних громад, оснащення шкіл засобами навчання, комп'ютерними комплексами з мультимедійними засобами навчання, впровадження енергозберігаючих технологій перерозподілом передбачено 300 млн грн. 

Окремо також передбачені близько 300 млн грн на оснащення ЗНЗ з поглибленим вивченням природничих та математичних предметів та опорних закладів засобами навчання.

На закупівлю автобусів для підвезення школярів до опорних шкіл уряд виділив 200 млн грн. Закупівлі шкільних автобусів будуть здійснюватися на засадах співфінансування: 70% - з державного бюджету та 30% - з місцевих бюджетів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-