В НБУ скаржаться, що Рада

В НБУ скаржаться, що Рада "провалила" закон про більші права для кредиторів

Укрінформ
Національний банк занепокоєний відсутністю підтримки парламентарів у питанні захисту прав кредиторів.

Про це йдеться на сайті НБУ.

"Народні депутати відхилили відповідний законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо стимулювання кредитування в Україні" реєстр. № 4529. Національний банк наголошує, що питання захисту прав кредиторів вже вдруге за цей рік не підтримується Верховною Радою, проте для продовження реалізації реформи фінансового сектору це є стратегічно важливим", - зазначається в повідомленні.

Підкреслюється, що "захист прав кредиторів, який здебільшого обумовлює можливість відновити кредитування, передбачений Комплексною програмою розвитку фінансового сектору України до 2020 р.".

Водночас Національний банк сподівається, що Верховна Рада та українська фінансова спільнота зможуть дійти компромісу та сформувати необхідне законодавче поле для ефективного забезпечення прав кредиторів.

Раніше у вівторок Верховна Рада не підтримала законопроект №4529 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо стимулювання кредитування в Україні)".

Після невдалих голосувань за прийняття документа за основу (підтримали 217 депутатів ВР), повернення його на доопрацювання в профільний комітет і повернення суб'єкту законодавчої ініціативи спікер Андрій Парубій оголосив, що проект закону вважається відхиленим.

Зокрема, документ спрямований на зменшення ризиків для банківських установ при кредитуванні.

Очікувалося, що його прийняття сприятиме відновленню кредитування, зниження вартості кредитних ресурсів і, відповідно, полегшення доступу до користування банківськими продуктами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-