Гонтарева заявила про ризики неотримання кредиту від МВФ

Гонтарева заявила про ризики неотримання кредиту від МВФ

Укрінформ
Голова Національного банку Валерія Гонтарева вважає, що на тлі зволікання з прийняттям бюджету на 2017 рік та реформуванням пенсійної системи, Україна ризикує не отримати транш МВФ на $1,3 мільярди цього року.

Про це вона сказала в інтерв'ю Reuters.

"Наш базовий сценарій передбачає, що ми отримуємо $1,3 мільярди цього року, але ризики того, що ми його не встигнемо отримати цього року є", - сказала Гонтарева.

За її словами, перешкодою для позитивного рішення може стати зволікання парламенту з прийняттям збалансованого бюджету, реформуванням пенсійної системи, проведенням земельної реформи.

"Якщо ми не отримуємо наступний транш, то у нас резерви... починають танути на очах. І те, чим ми займалися останні 2,5 року - коли ми стабілізували ситуацію, нарощували наші резерви, забезпечували макроекономічну стабільність - усе це на наших очах починає випаровуватися", - сказала Гонтарева.

Вона також додала, що 2017 року Україна має заплатити $1, 5 мільярда відсотків за зовнішніми зобов'язаннями і погасити $1 мільярд раніше взятих кредитів МВФ.

"Якщо ми не отримуємо наступний транш і $700 мільйонів макрофінансової допомоги ЄС, у нас резерви практично залишаються на поточному рівні, $15, 5 мільярда, - це 3,7 місяця покриття імпорту", - сказала Гонтарева.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-