Чиновники хочуть узаконити плату за проїзд для фур

Чиновники хочуть узаконити плату за проїзд для фур

Укрінформ
В "Укравтодорі" поки не розглядають можливість створення спеціальних платних трас для вантажних авто, проте допускають введення плати за проїзд великовантажного транспорту дорогами загального користування.

Про це в інтерв'ю телеканалу "Еспресо" розповів в.о. голови "Укравтодору" Славомір Новак.

Він повідомив, що для запровадження плати для великовантажного транспорту керівництво Укравтодору разом з Міністерством інфраструктури планує ініціювати створення відповідного закону.

"Необхідно створити прозору систему для вантажівок, ввести оплату за дорогу та контроль ваги", - сказав він.

Очільник агентства уточнив, що розглядається необхідність запровадження плати за проїзд дорогами загального користування великовантажного транспорту та контролю за цим процесом. Проте, про створення спеціальних платних трас для вантажних автомобілів поки не йдеться.

Офіційно в Україні дорогами загального користування дозволено рух автомобілів, загальна маса яких разом з вантажем становить 40 тонн. Місцевими дорогами – сільськими та районними, діє обмеження у вазі до 24 тонн. У межах таких вагових категорій перевізники не повинні оплачувати проїзд.

Наразі плата здійснюється лише у випадках перевищення нормативів. Вона нараховується згідно ставкам, затвердженим Постановою КМУ №879 від 27 червня 2006 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-