На кордоні з Румунією стоїть 3-кілометрова черга з турецьких фур

На кордоні з Румунією стоїть 3-кілометрова черга з турецьких фур

Укрінформ
На КПП «Дяково» на кордоні Закарпаття з Румунією сьогодні, 27 жовтня, утворилися трикілометрові черги із фур, що повертаються з Росії до Туреччини. Водіям доводиться простоювати у черзі по дві доби.

Про це повідомляє прес-служба Закарпатської ОДА.

«На контрольно-пропускному пункті «Дяково» (Виноградівський район Закарпатської області), що розташований на українсько-румунському кордоні, виникли трикілометрові черги з кількох сотень фур, які повертаються з Росії в Туреччину, - йдеться в повідомленні. 

«Дяково» – єдиний КПП на українсько-румунському кордоні в межах Закарпаття, який пропускає вантажні автомобілі. Після потепління російсько-турецьких відносин потік вантажних фур із Туреччини в Росію й назад збільшився в десять разів. Чимало вантажівок повертаються з Росії через Україну, Румунію й Болгарію.

Українські прикордонники та митники готові оперативно оформляти автомобілі, затримка виникає через роботу румунських митників, які спроможні пропустити за добу максимум сотню фур. Через це водіям доводиться простоювати перед КПП дві доби.

Наразі черга з автомобілів розтягнулася на три кілометри й досягла сусіднього з КПП «Дяково» с.Борат Виноградівського району.

Як повідомляють у прес-службі, через десятки фур, які стоять на центральній вулиці, селянам іноді непросто заїхати у власні двори.

Наразі місцева влада слідкує, щоб вантажівки не створювали затори на перехрестях та інших транспортних розв’язках, ситуація знаходиться під контролем, повідомляють у прес-службі ОДА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-