ProZorro: більшість проблем навколо торгів не потребують виклику спецназу

ProZorro: більшість проблем навколо торгів не потребують виклику спецназу

Укрінформ
Більшість проблем, які виникають в системі державних публічних закупівель ProZorro, не вимагають втручання правоохоронних органів.

Про це під час презентації моніторингового порталу публічних закупівель DoZorro сказав заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Стосовно того, як іде співпраця з правоохоронними органами, то по-перше, я б хотів сказати, що більшість проблем в закупівлях - це не ті питання, які вимагають приїзду групи спецназу", - сказав Нефьодов.

Він зазначив, що в основному більшість проблем навколо торгів полягають в простому нерозумінні принципів роботи самої системи, тому в першу чергу Мінекономрозвитку налаштоване на підвищення якості торгів.

"А в тих випадках, коли ми бачимо, що це не просто помилка, а певна дія, яка носить явний прихований інтерес, то тут у нас є співпраця з державною аудиторською службою, яка є першою ланкою оборони, яка перевіряє раціональність використання коштів", - зазначив Нефьодов та додав, що  після того, як є рішення аудиторської служби про реальні зловживання, то вже не виключається і залучення правоохоронних органів, які мають визначити за якою статтею відкривати кримінальне провадження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-