Треба порахувати наслідки

Треба порахувати наслідки "подвійної мінімалки" - Шимків

Укрінформ
Підвищення мінімальної заробітної плати з 1 січня 2017 року до 3200 гривень є інструментом подолання бідності, однак все ж необхідно більш детально вивчати це питання в контексті впливу на економіку.

Про це на прес-конференції на тему: "Підсумки роботи офісу Національної ради реформ" в Укрінформі сказав секретар Національної ради реформ, заступник глави Адміністрації Президента Дмитро Шимків, повідомляє кореспондент агентства.

"Це в першу чергу фокус на боротьбу з бідністю, для того, щоб певний рівень заробітної плати відповідав ринковій ситуації, яка є на українському ринку праці. Важливо більш детально вивчати питання щодо економічного впливу. І я знаю, що уряд провів необхідні розрахунки. Ми на Національній раді реформ це питання поки не обговорювали", - сказав Шимків.

Він зауважив, що наразі в 27 законах є посилання на мінімальну заробітну плату, тому тут необхідно все точно врахувати.

"Тобто чи ми відв'язуємо десь ті чи інші показники від мінімальної заробітної плати, чи враховуємо той факт, що це матиме певні наслідки. Тож, з одного боку - це фокус на боротьбу з бідністю, але, в той же час, зараз тривають розрахунки і опрацювання юридичних питань щодо того, які законодавчі акти мають бути змінені, і це питання має обговорюватись в парламенті", - сказав Шимків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-