Шимків: Політики в Україні

Шимків: Політики в Україні "декларують майже все"

Укрінформ
Впроваджена в Україні система електронного декларування є найбільш прозорою та публічною у світі. 

Про це заявив у понеділок секретар Національної ради реформ, заступник глави Адміністрації Президента України Дмитро Шимків під час прес-конференції в Укрінформі на тему: "Підсумки роботи проектного офісу Національної ради реформ".

"Ми маємо в Україні досить безпрецедентний, світовий випадок: такого рівня публічності не існує ніде, в жодній країні світу. Це факт. Ви не знайдете в реєстрах європейської спільноти інформацію про готівку політиків та держслужбовців, не знайдете інформацію про їх особисті речі", - сказав Шимків, коментуючи завершення 1-го етапу подання е-декларацій за 2015 рік. 

За його словами, чиновники та політики в Україні "декларують майже все". 

"Хотілося, щоб ця публічність призвела до вивчення, звідки ж доходи. Також на декларування слід дивитися декілька років, коли є певна динаміка. Це  - цікавий експеримент. Подивимося, як Україна буде рухатися в ньому", - додав секретар Нацради реформ.

Водночас він вказав на те, що в підході до е-декларування не слід "скочуватися до ментальності Радянського Союзу": "Я є особисто прихильником розбудови капіталістичного суспільства, ніж соціалістичного. Я бачив що таке соціалізм. Не хочу".

"Вважаю, що питання прозорості і ефективності декларування, а також запровадження у майбутньому нульової декларації для усіх громадян України, є важливим", - додав Шимків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-