Майно

Майно "Дельта банку" продали за фіктивним рішенням суду

Укрінформ
Майно АТ "Дельта банк" вартістю щонайменше 8,1 млн грн на підставі фіктивного рішення Апеляційного суду Київської області було перереєстровано та продано стороннім особам.

Про це повідомляє прес-служба Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

"На підставі фіктивного рішення Апеляційного суду Київської області майно, що перебувало на балансі АТ "Дельта банк", було перереєстровано та продано стороннім особам. Мова йде про земельні ділянки загальною площею 3,5 га в Ужгороді (Закарпатська область). У результаті, банку та його кредиторам нанесено збитки у розмірі щонайменше 8,1 млн грн", - йдеться в повідомленні.

У Фонді зазначають, що за виявленими фактами банком подано заяву до правоохоронних органів про вчинення злочину, відомості внесені до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань. Крім того, АТ "Дельта банк" готується у судовому порядку добиватися поновлення за собою права власності на виведені активи.

"Дельта банк" належать на правах власності земельні ділянки площею 1,73 та 1,75 га, розташовані на вулиці Грушевського в Ужгороді. Утім, при проведенні чергової перевірки майна банку, у вересні цього року з'ясувалося, що, за даними Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, банк не є власником земельних ділянок. При цьому "Дельта банк" жодних дій щодо відчуження цих об'єктів нерухомості не здійснював.

Вартість вказаних земельних ділянок становить щонайменше 8,1 млн грн. У рамках ліквідації, вони мають бути продані, а виручені кошти повинні піти на задоволення вимог кредиторів банку. "Дельта банк" повідомив Міністерство юстиції України про зміни, внесені до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, проведені на підставі підроблених документів та вживає усі можливі заходи по поновленню та захисту майнових прав банку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-