Законність ліквідації

Законність ліквідації "Дельта Банку" підтвердив суд

Укрінформ
У Київському апеляційному адміністративному суді 31 серпня 2016 року підтвердили правомірність та законність відкликання банківської ліцензії у ПАТ "Дельта Банк".

Про це інформує прес-служба НБУ.

"Київський апеляційний адміністративний суд 31 серпня 2016 року підтвердив правомірність та законність прийняття Національним банком рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію ПАТ "Дельта Банк", - йдеться в повідомленні.

У НБУ зазначають, що фізична особа-клієнт банку звернулась до Окружного адмінсуду Києва про визнання протиправними та скасування постанови Правління НБУ про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію ПАТ "Дельта Банк", а також - про скасування рішення виконавчої дирекції Фонду гарантування вкладів фізичних осіб щодо запровадження процедури ліквідації цього банку. Постановою Окружного адмінсуду від 12 липня 2016 року у задоволенні позову було відмовлено.

Не погоджуючись із таким рішенням, клієнт "Дельта Банку" написав скаргу до апеляційної інстанції. Розглянувши всі матеріали справи, Київський апеляційний адміністративний суд ухвалив апеляційну скаргу залишити без задоволення, а постанову суду першої інстанції - без змін.

"Дельта Банк" визнано неплатоспроможним 2 березня 2015 року, тоді ж введено і тимчасову адміністрацію. Рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію "Дельта Банку" Нацбанк прийняв 2 жовтня 2015 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-