«Нуля» на ввезення електромобілів з ЄС чекатимемо ще довго – експерт

«Нуля» на ввезення електромобілів з ЄС чекатимемо ще довго – експерт

Укрінформ
Електромобілі ввозитимуться з Європейського Союзу в Україну за нульовою ставкою оподаткування у дуже віддаленому майбутньому.

Про це заявила у четвер у Херсонській облдержадміністрації під час круглого столу "Впроваджуючи Угоду про асоціацію Україна-ЄС: перші уроки, наслідки, практики використання" експерт з питань економічної інтеграції та торговельної політики, директор з наукової роботи Інституту економічних досліджень і політичних консультацій (м. Київ) Вероніка Мовчан, відповідаючи на запитання одного з підприємців області, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Якщо ви їх (електромобілі. - Ред.) будете ввозити з Європейського Союзу в майбутньому, ви зможете їх ввозити за нульовою ставкою (оподаткування. - Ред.). Але це дуже віддалене майбутнє", -сказала Мовчан.

За її словами, навряд чи держава прискорить даний процес, враховуючи що в Україні наразі немає сильного лобі електромобілів. "По-моєму, поки що перемагає бензинове лобі", - додала експерт.

У круглому столі взяли участь представники Інституту Євро-Атлантичного співробітництва (м. Київ), Представництва Фонду Конрада Аденауера в Україні, Інституту економічних досліджень і політичних консультацій (м. Київ), Херсонської облдержадміністрації та її структурних підрозділів, представники бізнесу та громадських організацій регіону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-