Автомобілі Tesla забезпечать повноцінним автопілотом

Автомобілі Tesla забезпечать повноцінним автопілотом

Укрінформ
Компанія Tesla Motors буде оснащувати всі свої автомобілі повністю автономними автопілотами.

Про це йдеться в повідомленні, поширеному компанією Ілона Маска 19 жовтня, передає Медуза.

У компанії впевнені, що новий автопілот забезпечить набагато більш високий рівень безпеки, ніж під час управління людиною.

«Ми раді повідомити, що з сьогоднішнього дня у всіх автомобілів Tesla буде обладнання, необхідне для повністю самостійної роботи автопілота», – йдеться у заяві.

Нова система автономного управління включає в себе, серед іншого, вісім камер, що забезпечують 360-градусний кут огляду навколо автомобіля на відстані до 250 метрів, і 12 удосконалених ультразвукових датчиків, що визначають об'єкти на дистанції майже у два рази більшій, ніж раніше. Крім цього, машини Tesla будуть оснащені радаром з удосконаленою функцією обробки даних.

Ілон Маск у своєму Твіттері пообіцяв, що найближчим часом буде опублікований відеозапис поїздки Tesla з автономними пілотом у міському середовищі.

Tesla оснащує свої автомобілі автопілотами з жовтня 2015 року. Попередні версії автопілотів у компанії називали системою допомоги водієві, підкреслюючи, що вона не може повністю взяти на себе керування автомобілем.

У травні 2016 року автомобіль Tesla, оснащений автопілотом, зіткнувся з вантажівкою в штаті Флорида. Водій електромобіля загинув.

У жовтні міністерство транспорту Німеччини настійно рекомендувало Tesla відмовитися від використання в рекламі слова «автопілот», як такого, що вводить в оману.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-