Шефчович: Транзит газу через Україну - важлива частина диверсифікації для Європи

Шефчович: Транзит газу через Україну - важлива частина диверсифікації для Європи

Укрінформ
Транзит газу через територію Україну має бути доступним і в наступні роки, що важливо для загальної стратегії ринку газу в Європі.

Про це в суботу в польському Жешуві під час зустрічі з президентами “Вишеградської групи” (Польща, Чехія, Словаччина та Угорщина) заявив віце-президент Єврокомісії з питань Енергетичного союзу Марош Шефчович, інформує кореспондент Укрінформу.

“Ми висловлюємо рішучу підтримку для кроків, які потрібно здійснити, щоб гарантувати збереження транзиту газу через територію України також і в 2019 році, оскільки це в інтересах “Вишеградської групи”. Це є важливою частиною процесу диверсифікації нашої стратегії ринку газу в Європі”,- наголосив Шефчович.

Представник Єврокомісії наголосив, що під час переговорів “четвірки” у Польщі значну увагу приділено допомозі України в енергетичній сфері.

“Мушу наголосити на сильній підтримці процесу реформування в Україні, цей процес є дуже важливим. Необхідно продовжити позитивні зміни в енергетичному секторі України”,- підкреслив Шефчович.

Він додав, що в Україні важливо завершити процес створення незалежного регулятора, затвердження нового законодавства в енергетичній сфері, реформуванню “Нафтогазу”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-