Нафтогаз тепер хоче рахувати газ у кВт-год

Нафтогаз тепер хоче рахувати газ у кВт-год

Укрінформ
НАК "Нафтогаз України" розробив проект Плану заходів із впровадження в Україні нової системи обліку природного газу при його видобутку, транспортуванні, розподілі і постачанні.

Про це йдеться у повідомленні на сайті НАК.

"За дорученням Міністерства енергетики та вугільної промисловості України "Нафтогаз" розробив проект Плану заходів із запровадження в Україні обліку природного газу в одиницях енергії, а також проект відповідної постанови уряду щодо затвердження цього документа. Планом передбачені заходи, що дозволять запровадити комерційний облік газу при його видобуванні, транспортуванні, розподілі, постачанні та використанні в одиницях енергії, а саме в кВт-год", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, перехід на облік газу в одиницях енергії сприятиме сталому розвитку вітчизняного ринку газу відповідно до вимог директив та регламентів ЄС. Це також дозволить українським постачальникам та споживачам об'єктивно та прозоро розраховуватись за використаний енергоносій.

План заходів містить 11 етапів, серед яких, зокрема, внесення змін до чинних і розроблення нових нормативно-правових документів, що стосуються обліку газу та його фізико-хімічних показників, розроблення нових та модернізація існуючих технічних засобів вимірювань. Також визначено терміни та відповідальні установи для реалізації заходів. Планом заходів передбачається запровадження обліку газу в одиницях енергії з ІІ кварталу 2017 року.

Проекти Плану заходів та постанови уряду направлено до Міненерго та Мінекономіки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-