Коболєв: До завершення процесу у Стокгольмі залишилося зовсім небагато

Коболєв: До завершення процесу у Стокгольмі залишилося зовсім небагато

Укрінформ
Голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв у п'ятницю, 23 вересня, зустрівся з представниками Ради голів профкомів працівників ПАТ «Укртрансгаз»

Про це стало відомо з сайту Нафтогазу 26 вересня. 

«Нафтогаз судиться з Газпромом у Стокгольмі щодо нашого контракту на транзит газу. Однією з вимог Нафтогазу у Стокгольмі є передача прав за контрактом на транзит від Нафтогазу до оператора ГТС. Ми вимагаємо, аби суд примусив Газпром працювати безпосередньо з оператором ГТС, а не з нами - вже зараз, а не після 2019 року. Для того, щоб це стало можливим, необхідно, аби одна особа зберігала і права за чинним контрактом, і контроль за оператором ГТС», - сказав Коболєв у своєму зверненні.

Як нагадав Коболєв, особою, що зберігає права за чинним контрактом, є Нафтогаз, і це неможливо змінити.

«Будь-яка інша особа не відповідатиме цим вимогам, і домогтися цих цілей буде неможливо. До завершення процесу у Стокгольмі залишилося зовсім небагато. Згідно з планом, затвердженим урядом України та погодженим із нашими міжнародними партнерами, Нафтогаз має передати управління ГТС новому оператору протягом 30 діб після того, як рішення арбітражу стануть чинними», - зазначив голова правління НАК.

Він підкреслив, що це найшвидший шлях до створення дійсно незалежного європейського оператора в Україні. 

Як інформує прес-служба НАКу, під час зустрічі також обговорювалися питання реформування газового ринку та реформа корпоративного управління групи Нафтогаз. 

Учасники зустрічі дійшли згоди щодо необхідності активізації спільних зусиль перед загрозою втрати транзитного статусу України. Також було визнано необхідність більш активного інформаційного обміну між Нафтогазом та трудовим колективом Укртрансгазу для запобігання конфліктам, спричиненим нестачею інформації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-