Україна, Молдова і Румунія створять транспортний коридор

Україна, Молдова і Румунія створять транспортний коридор

Укрінформ
Республіка Молдова підтримала ініціативу України про реконструкцію автодороги Сороки-Ямпіль і створення транспортного коридору за участю інвесторів з Румунії.

Про це заявив віце-прем'єр Молдови, міністр економіки Октавіан Калмик під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним послом України в Кишиневі Іваном Гнатишиним, передає власний кореспондент Укрінформу в РМ.

«Під час зустрічі Октавіан Калмик і Іван Гнатишин обговорили можливості розширення економічного партнерства між Україною і Молдовою та реалізації нових інвестиційних проектів за участю Румунії, використовуючи для цього платформу єврорегіонального співробітництва», - зазначили в Міністерстві економіки.

Сторони обговорили також хід реалізації інвестиційного проекту щодо здачі в експлуатацію моста «Унгурь-Бронниця», де буде створено спільний митний пропускний пункт із залученням європейських інвесторів, розширюючи таким чином співпрацю в митній сфері.

«Міністр економіки підтримав ініціативу України, підкресливши, що молдавська сторона вже проводить роботи з реконструкції автомобільних доріг «Бєльці-Унгени» і «Бєльці-Сороки», що сприятиме диверсифікації економічних зв'язків між державами», - заявив посол Гнатишин.

Щодо введених раніше обмежень на поставки в Молдову м'ясомолочної продукції з України глава Мінекономіки підкреслив, що ці заходи тимчасові, і вони були запроваджені лише до кінця 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-