Гройсман обіцяє повну енергонезалежність вже за 4-5 років

Гройсман обіцяє повну енергонезалежність вже за 4-5 років

Укрінформ
Україна, збільшуючи власний видобуток газу та вкладаючи кошти у енергозбереження, вже за 4-5 років стане енергонезалежною.

Про це на засіданні Кабінету міністрів заявив Прем’єр-міністр Володимир Гройсман, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Один з пріоритетів уряду на наступний рік – це енергоефективність. Вона має дві складові. По-перше, ми маємо стати енергонезалежними. Ми маємо збільшити власний видобуток українського газу, який знищувався минулі десятиліття. Через 4-5 років ми вийдемо на повну незалежність та не будемо за валюту закуповувати ресурси", - сказав Гройсман.

Другою складовою енергоефективності глава уряду назвав ефективне використання ресурсів. "Фонд енергоефективності, закон про який має бути ухвалений Верховною Радою, стане інструментом на шляху досягнення енергоефективності. 800 млн (гривень – ред.) ми залучимо з бюджету, ще 100 млн євро будуть залучені з-за кордону. Тобто, 3-4 млрд грн можуть бути залучені", - зазначив Гройсман.

За його словами, місцева влада має розвивати термомодернізацію у регіонах. "Кошти повинні бути не у банках, а вкладатися у школи та садочки. Ми закладаємо у бюджеті 15 млрд грн для тих громад, яким це буде важко. Їх відповідальність має забезпечити енергоефективність", - наголосив Гройсман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-