Ринок землі спершу треба протестувати у кількох областях - Козаченко

Ринок землі спершу треба протестувати у кількох областях - Козаченко

Укрінформ
Мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення необхідно скасувати, однак - лише після вирішення всіх проблемних питань.

Про це заявив під час виїзного засідання комітету ВР з питань аграрної політики нардеп Леонід Козаченко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення необхідно зняти як неринковий, однак перед цим потрібно зняти всі проблемні питання", - сказав Козаченко.

За його словами, у першу чергу потрібно встановити граничний обсяг землі, який може бути зосереджено в одних руках, а також вирішити питання формування ціни на землю та механізм її продажу.

"Такі питання неможливо вирішити одразу, тому перед повномасштабним запуском ринку землі сільськогосподарського призначення необхідно провести пілотний проект у 2-3 областях України, щоб побачити, як воно все працюватиме і що потрібно буде змінити по ходу справи", - переконаний нардеп.

Крім того, на його думку, через недосконалість чинного законодавства запуск ринку продажу прав оренди землі замість власне продажу землі може призвести до відчуження землі за заниженими цінами іноземними компаніями.

"Ніколи українські аграрії не зможуть перебити у ціні ті ж китайські чи саудівські компанії, тому трапиться так, що великі площі української землі просто відійдуть в руки іноземців за заниженою ціною", - застерігає Козаченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-