Кутовий назвав неринковим мораторій на продаж землі

Кутовий назвав неринковим мораторій на продаж землі

Укрінформ
Міністерство аграрної політики та продовольства України виступає за зняття мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення, оскільки можливість продажу землі є одним з елементів ринкової економіки.

Про це під час виїзного засідання парламентського комітету з питань аграрної політики заявив міністр аграрної політики та продовольства Тарас Кутовий, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Є політичні речі, і є логіка ринку - неможливо заборонити розпоряджатись землею як своєю власністю", - сказав Кутовий.

За його словами, через мораторій на продаж землі "кілька мільйонів гектарів" від їхніх померлих власників перейшли у резервний фонд держави, і аграрії  не мають можливості розпоряджатися цими землями.

Окрім цього, переконаний очільник Мінагрополітики, запуск ринку землі стане одним з драйверів росту економіки.

"Інакше ми постійно проситимемо транші... І якщо ми не пристосуємося до західних умов, тоді прийдеться просити кредити у Росії. Тоді ми ніяк не вирвемось з обіймів нашого східного сусіда", - наголосив Кутовий.

Як повідомлялося, раніше очільник Мінагрополітики Кутовий пропонував замість зняття мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення запровадити ринок продажу прав оренди землі.

Мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення подовжено до 1 січня 2017 року. Передбачалося, що законопроект, який регулюватиме ринок сільгоспземлі в Україні, буде у Верховній Раді ще 15 березня цього року, однак він досі не внесений на розгляд парламенту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-