МВФ підтримав ідею продавати не землю, а право на її оренду - Кутовий

МВФ підтримав ідею продавати не землю, а право на її оренду - Кутовий

Укрінформ
Міністр агрополітики та продовольства України Тарас Кутовий вважає, що Україні варто відмовитися від ідеї продажу земель сільськогосподарського призначення, натомість реалізувати  ринок прав оренди на такі землі.

Про це Кутовий написав у своїй статті для "zn.ua".

"Я не боюся критики і готовий відстоювати своє бачення земельної теми", - зазначив він.

Як повідомив Кутовий, нині здійснюється розробка законопроекту, який реалізує ідею створення в Україні ринку прав оренди на сільськогосподарські землі.

"Наш законопроект передбачає продаж прав оренди землі, а не прямий її продаж, як планувалося раніше. На моє переконання, це сформує ціну на українські гектари та зруйнує міфи про "вашу землю заберуть за безцінь", - зазначив міністр.

За словами Кутового, ця ідея вже має підтримку Міжнародного валютного фонду.

"Ми хочемо зробити це відкрито, щоб фермер і власник землі бачили, за які ціни котируються договори прав оренди в їхній області. Так, МВФ наполягав на продажу землі. Але після особистої розмови з його представниками мені вдалося переконати їх у правильності саме цього варіанта. Пояснення просте: краще зробити один метровий крок, ніж замахнутися на триметровий і залишитися на місці", - повідомив міністр.

Як відомо, в Україні триває мораторій на продаж сільськогосподарських земель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-