Кутовий сказав, скільки можна отримати від приватизації

Кутовий сказав, скільки можна отримати від приватизації "Укрспирту"

Укрінформ
Міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий назвав одним із ключових пріоритетів своєї команди приватизацію держпідприємств, зокрема, спиртової галузі.

Про це він написав у своїй статті для zn.ua.

"Приватизувати державне підприємство "Укрспирт" — це як у відомому вислові про "побачити Париж". Якщо моїй команді вдасться це зробити, ми однозначно увійдемо в історію... Один приклад: Україна та Білорусь — єдині у світі країни з монополією у спиртовій галузі. Лише торік тіньовий обіг спирту перевищив 6 млрд грн. Це майже стільки, скільки держава отримала до бюджету від легального спирту", - написав міністр.

При цьому, від приватизації корпорації ДП "Укрспирт" Кутовий розраховує отримати від 200 млн до 400 млн дол.

"Припускаю, що держава зможе заробити від продажу корпорації ДП "Укрспирт" від 200 млн до 400 млн дол", - зазначив Кутовий.

За його словами, наразі для продажу спиртзаводів в державі є уся необхідна правова база. Зокрема, розроблено законопроект про приватизацію підприємств спиртової та лікеро-горілчаної промисловості.

"Для цього у нас є всі правові механізми. Нашим законопроектом "Про особливості приватизації підприємств спиртової та лікеро-горілчаної промисловості" передбачається, що заводи буде продано виробникам алкогольних напоїв, які п'ять років матимуть ексклюзивне право виробляти спирт. Заводи, які не зацікавлять інвесторів, будуть запропоновані виробникам альтернативного пального або як майданчики для іншого виробництва", - розповів Кутовий.

Як відомо, нині спиртзаводи в Україні входять до переліку об`єктів, що не підлягають приватизації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-