"Антонов" не має наміру забороняти міжнародні польоти "Русланів"

Укрінформ
На ДП "Антонов" не планують домагатися заборони на міжнародні польоти літаків "Руслан" (Ан-124-100), які експлуатуються в Росії.

Про це йдеться у заяві ДП "Антонов", яка є в розпорядженні Укрінформу.

"Насправді йшлося про літаки Ан-124-100 "Руслан" у зв'язку з тим, що нещодавно в російських ЗМІ з'явилася інформація про намір Авіаційної влади РФ відмовитися від послуг ДП "Антонов" з підтримки льотної придатності літаків Ан-124-100 "Руслан" і передати функції розробника одному з російських підприємств", - йдеться у повідомленні.

Президент підприємства Олександр Коцюба, зокрема, наголосив, що у разі, якщо підтримка льотної придатності "Русланів" здійснюватиметься без участі ДП "Антонов", завод не зможе гарантувати безпеку цих повітряних суден, і підприємство буде вимушене звернутися до міжнародних авіаційних організацій із заявою про зняття з себе відповідальності за забезпечення безпечної експлуатації цих повітряних суден на міжнародних авіалініях.

Нагадаємо, в деяких ЗМІ з'явилася інформація, що президент заводу заявив про те, що держпідприємство "Антонов" може заборонити російським Ан-124-100 здійснювати міжнародні польоти, якщо РФ переведе їх обслуговування на місцеві компанії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-