Держлісохорона тепер може судитися напряму щодо незаконних рубок

Держлісохорона тепер може судитися напряму щодо незаконних рубок

Укрінформ
Прийнята під час засідання Кабміну в середу постанова «Про внесення змін до пункту 7 Положення про державну лісову охорону» відтепер дозволяє посадовцям Держлісохорони напряму подавати позови до суду при незаконних рубках лісу, а також інших випадках порушення законодавства. 

Про це заявила в.о. голови Державного агентства лісових ресурсів Христина Юшкевич, повідомляє прес-служба Мінагрополітики

«Відтепер посадовці державної лісної охорони зможуть напряму, а не через клопотання до прокуратури, подавати позови до суду про відшкодування збитків за незаконну рубку, порушення вимог пожежної безпеки, правил полювання та інших вимог лісового і мисливського господарства. Це скоротить час від виявлення злочину до покарання», - сказала Юшкевич.

Вона нагадала, що відповідно до положення, державна лісова охорона має статус правоохоронного органу. Метою її діяльності є здійснення правових, лісоохоронних та інших заходів.

«Положення про державну лісову охорону також містить норму про те, що Держлісохорона може доставляти особу-порушника в органи внутрішніх справ або в органи місцевого самоврядування у разі неможливості встановлення його особи на місці вчинення правопорушення для складення протоколу про адміністративне правопорушення», - повідомила Христина Юшкевич.    

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-