Суд підтвердив неплатоспроможність банку

Суд підтвердив неплатоспроможність банку "Надра"

Укрінформ
Київський апеляційний адміністративний суд 10 серпня 2016 року підтвердив правомірність і достатність дій Національного банку при віднесенні ПАТ КБ "Надра" до категорії неплатоспроможних.

Про це повідомляє прес-служба Національного банку.

"Суд дійшов висновку, що постанови про визнання банку проблемним та неплатоспроможним були прийняті Національним банком обгрунтовано, розсудливо, з дотриманням принципу рівності перед законом", - йдеться у повідомленні НБУ.

Також суд встановив, що діяльність ПАТ КБ "Надра" не відповідала вимогам банківського законодавства, була ризиковою, створювала загрозу для вкладників та кредиторів банку. Крім того, всупереч обов'язку власників істотної участі вживати своєчасних заходів для запобігання настанню неплатоспроможності банку, вони таких заходів не вжили.

З огляду на віднесення банку спочатку до категорії проблемних, а вже потім – до категорії неплатоспроможних колегія суддів дійшла висновку, що з боку Національного банку вчинялись дії щодо недопущення віднесення банку до категорії неплатоспроможних, а також по відновленню такої платоспроможності.

Дослідивши всі матеріали справи, колегія суддів апеляційної інстанції погодилась із висновком суддів першої інстанції про відмову у задоволенні адміністративного позову.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-