Transparency квапить Україну з е-деклараціями

Transparency квапить Україну з е-деклараціями

Укрінформ
Україна не повинна відкладати запуск електронної системи моніторингу активів політиків і держслужбовців, тому як це одна з ключових умов для отримання безвізового режиму з ЄС.

Про це йдеться в прес-релізі глобальної організації по боротьбі з корупцією Transparency International (ТI).

"Україна не повинна відкладати запуск  електронної системи моніторингу активів й інтересів політиків і державних службовців", - говориться у повідомленні.

У своєму прес-релізі компанія нагадує, що у червні під час зустрічі керівника ТI Хосе Угаса з Петром Порошенком, Президент України висловлював наміри запустити систему електронного декларування у серпні.

"Настав час для України вжити серйозні заходи по боротьбі з епідемією корупції у політичних і ділових кругах. Президент Порошенко говорив, що цю просту електронну платформу буде запущено у серпні, і що всі, хто брехав у деклараціях, нестимуть кримінальну відповідальність", - зазначив Угас.

Він також підкреслив, що Порошенко має тримати своє слово, незважаючи на сильний опір з боку тих, хто не зацікавлений у прозорості.

Як відомо, запуск системи електронного декларування є однією з ключових умов як для безвізового режиму України з Європейським Союзом, так і для отримання країною траншу МВФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-