Поставки австралійського урану в Україну можуть стартувати на початку 2017

Поставки австралійського урану в Україну можуть стартувати на початку 2017

Укрінформ
Навесні поточного року Україна та Австралія підписали Угоду про мирне використання ядерного палива. 

Про те, у якому стані ця угода перебуває сьогодні, в інтерв’ю Укрінформу повідомив Надзвичайний і Повноважний Посол України в Австралії Микола Кулініч.

«Для України укладення такої угоди є життєво необхідним кроком. Адже до цього ядерне паливо ми купували у Росії, з якою згорнули торгові відносини з відомих причин. Австралія ж висловила готовність покрити від 30 до 70% наших потреб у ядерному паливі, що може зробити її фактично стратегічним постачальником ядерного палива для українських АЕС», – наголосив Кулініч.

За його словами, цей документ є величезною економічною опорою для вибудовування політичної співпраці між двома країнами, оскільки носить не лише суто економічний характер, а багато в чому вирішує для України питання енергетичної безпеки.

Український дипломат також зауважив, що було підписано політичну рамкову угоду, яка зараз перебуває на стадії «проходження внутрішньої процедури». Для реалізації поставок необхідним буде укладення комерційних контрактів. Загалом, якщо не буде ніяких збоїв, то перші поставки австралійського палива можна очікувати на початку 2017 року.

Повний текст інтерв'ю – на сайті Укрінформу.

ото: Lifeguide.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-