За місяць міжнародні резерви зросли до $14 мільярдів - НБУ

За місяць міжнародні резерви зросли до $14 мільярдів - НБУ

Укрінформ
Міжнародні валютні резерви у липні зросли на 94 млн доларів та станом на 1 серпня 2016 року становили $14,082 млрд.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

"За попередніми даними, міжнародні резерви України на 1 серпня 2016 року становили 14 млрд 082 млн дол. США в еквіваленті. Обсяг резервів зростає четвертий місяць поспіль, але протягом липня приріст був незначний - на 94 млн дол. США. За останні 12 місяців резерви зросли на 35,7%", - йдеться у повідомленні.

У НБУ зазначають, що збільшення резервів у липні відбулося насамперед завдяки купівлі Національним банком іноземної валюти для згладжування надмірних коливань на міжбанківському валютному ринку та поповнення резервів. Чиста купівля валюти Національним банком протягом місяця становила $257,8 млн. Аукціонів з продажу валюти Національний банк протягом липня не проводив. Нарощуванню резервів сприяло також надходження на користь уряду від розміщення валютних ОВДП на суму $98 млн.

Збільшення резервів відбулося, незважаючи на проведення платежів уряду з погашення та обслуговування державного та гарантованого державою боргу в іноземній валюті у сумі $329,7 млн, у тому числі $232,8 млн. було спрямовано на обслуговування та погашення за державними цінними паперами. За результатами місяця обсяг міжнародних резервів України покриває 3,6 місяця імпорту і є достатнім для виконання зобов'язань і поточних операцій уряду та Національного банку України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-