За півроку активи НБУ зросли на 25 мільярдів

За півроку активи НБУ зросли на 25 мільярдів

Укрінформ
За січень-червень 2016 року активи Національного банку України зросли на 3% - з 849,2 млрд грн до 874 млрд грн.

Про це йдеться у звіті про фінансовий стан, повідомляє прес-служба НБУ.

"Активи Національного банку України за шість місяців змінилися несуттєво - зросли на 24,8 млрд грн, або на 3% (з 849,2 млрд грн до 874 млрд грн)", - йдеться у повідомленні.

За словами директора департаменту фінансового контролінгу Національного банку Олега Стринжі, статті, які показали найбільше зростання серед активів центрального банку, - це складові міжнародних резервів України, які зросли на 28,3 млрд грн (на 9%) - до 347,5 млрд грн. На кінець звітного періоду міжнародні резерви досягли в еквіваленті 14 млрд в дол. США.

Він також зазначив, що інший стійкий позитивний тренд - це зменшення кредитів, наданих банкам та іншим позичальникам, які зменшилася на 18,4 млрд грн, тобто банки продовжують повертати рефінансування центральному банку, що свідчить про продовження зростання ліквідності банків. За словами Стринжі, загальний обсяг зобов'язань регулятора зменшився на 11,3 млрд грн, або на 2% (з 726,4 млрд грн до 715,1 млрд грн). Власний капітал центрального банку за півроку зріс на 36,1 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-