Brent і WTI дешевшають після значного зростання напередодні

Brent і WTI дешевшають після значного зростання напередодні

Укрінформ
Ціни на нафту в п'ятницю знову повернулися в "червону зону" через загострення побоювань надлишку сировини на ринку.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість жовтневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знизилася на 0,99% - до 43,85 долара за барель. Ціна вересневих ф'ючерсів на нафту марки WTI зменшилася на 0,91% - до 41,55 долара за барель.

Напередодні нафтові ціни росли в межах 2,5%, відіграючи дані Міненерго США про скорочення видобутку сировини і запасів бензину в країні. Видобуток нафти в США за тиждень, за даними міністерства, скоротився на 0,64%, або на 55 тисяч барелів на добу, до 8,46 мільйона барелів на добу. Запаси бензину в США значно скоротилися - на 3,3 мільйона барелів, до 238,2 мільйона барелів.

При цьому комерційні запаси нафти в США (виключаючи стратегічний резерв) за тиждень збільшилися на 1,4 мільйона барелів - до 522,5 мільйона барелів, у той час як прогнозувалося зниження на 1,36 мільйона барелів.

Аналітики відзначають, що перенасичення ринку нафтопродуктами продовжує чинити тиск на ціни, а очікування слабкого попиту на сировину з боку Китаю загострило негативні настрої. "У найближчій перспективі імпорт нафти з боку Китаю буде залишатися млявим через комбінації факторів", - відзначають аналітики BMI Research, думку яких наводить агентство Рейтер.

Пізніше в п'ятницю інвестори очікують тижневу статистику за кількістю нафтових і газових бурових установок у США від Baker Hughes. Тижнем раніше кількість установок в країні збільшилася на 1 одиницю і становила 463 одиниці.

Станом на 09:00 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 43,84 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 44,17 долара за барель, що на 12 центів нижче рівня закриття торгів ($44,29).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-