Перевалка транзитних вантажів упала вдвічі - АМПУ

Перевалка транзитних вантажів упала вдвічі - АМПУ

Укрінформ
Перевалка транзитних вантажів у січні-липні 2016 року склала трохи більше 6 млн тонн, що вдвічі менше аналогічних показників торік.

Про це повідомляє прес-служба Адміністрації морських портів України.

"Перевалка транзитних вантажів склала 6 млн 285 тис. тонн (57,62% від показників 2015 року), внутрішнє сполучення - 2 млн 303 тис. тонн (59,6% від показників січня-липня 2015 року)", - йдеться у повідомленні.

Як пояснюють в АМПУ, основне зниження показників перевалки в морських портах пов'язано з падінням транзитних вантажопотоків із Росії та Білорусі. Це стосується перевалки практично всієї номенклатури вантажів: нафти і нафтопродуктів, вугілля, руд, металів.

Зниження перевалки експортного залізорудного концентрату пов'язують зі зниженням цін, що триває, на світовому ринку залізної руди на тлі річного максимуму складських запасів у Китаї.

Впали у першому півріччі й обсяги вантажопереробки в морських портах України. Вони становлять 74 млн 60 тис. тонн, що на 9,8% нижче аналогічних показників 2015 року.

Зокрема, вантажопереробка експортних вантажів у морських портах України склала 59 млн 190 тис. тонн, що на 1,4% менше показників за аналогічний період торік, імпортних - 9 млн 282 тис. тонн, зниження на 10,1% порівняно з 2015 р.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-