РФ не пустила в Казахстан і Киргизстан 143 українські вагони

РФ не пустила в Казахстан і Киргизстан 143 українські вагони

Укрінформ
На кордоні України з РФ затримано 143 залізничних вагони, які прямували до Казахстану та Киргизстану.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

"Станом на 9.00 1 серпня 2016 року на кордоні України з Російською Федерацією затримано 143 залізничні вагони, які слідували до Казахстану і Киргизстану. 106 з цих вагонів було відправлено зміненим маршрутом, 33 – перенаправлені на станцію приймання вантажу до перевезення, тобто повернуті вантажовідправнику, інші 4 залишаються на прикордонних станціях", - йдеться у повідомленні оперативного Штабу з реагування.

Щодо ситуації з перетином білорусько-російського кордону у Штабі повідомили, що вагони, не прийняті російською стороною, повернуті на "Укрзалізницю".

За оперативною інформацією, отриманою оперативним Штабом Мінекономрозвитку від ДФС, за останню добу українські транспортні засоби не отримували відмови в оформленні для перетину кордону.

Як повідомлялося, відповідно до указу Президента РФ від 01.07.2016 № 319, що вносить зміни до указу від 1 січня 2016 року № 1 "Про заходи щодо забезпечення економічної безпеки та національних інтересів Російської Федерації при здійсненні міжнародних транзитних перевезень вантажів з території України на територію Республіки Казахстан через територію Російської Федерації" запроваджені додаткові обмеження щодо транзиту через територію РФ товарів походженням з України, а саме діючі обмеження транзиту по відношенню до транзиту товарів до Республіки Казахстан поширюються на транзит до Киргизької Республіки, а також вводиться повна заборона транзиту товарів «під ембарго».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-