На Житомирщині очистять річки, спаскуджені загадковим клеєм

На Житомирщині очистять річки, спаскуджені загадковим клеєм

Відео
Укрінформ
Керівництво Житомирської області і ТОВ «Понінківська картонно-паперова фабрика» розробили спільний протокол щодо ліквідації забруднення річки Хомора та попередження забруднення річки Случ у Баранівському районі.

Про це заявив голова Баранівської райдержадміністрації Микола Вельчинський під час засідання районного штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на річках Хомора та Случ, повідомляє прес-служба Житомирської ОДА.

"Завдяки спільним зусиллям керівництва області та району, Понінківської картонно-паперової фабрики, усіх зацікавлених установ та організацій вдалося локалізувати цю проблему і на сьогодні вже не така критична ситуація, яка була на початку. Відповідно до цього було розроблено протокол щодо спільного напрацювання подальших кроків по ліквідації забруднення річки Хомора та попередження забруднення річки Случ. Штабом з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації розроблено технічне завдання з розчистки русла річки Хомора від донних мулових відкладів та осаду на території Першотравенської селищної ради", - цитує прес-служба голову РДА.

Зі свого боку "Поніківська картонно-паперова фабрика" найближчим часом розпочне розчистку русла річки Хомора із застосуванням драглайну та мулового насосу від донних мулових відкладів та осаду на території Понінківської селищної ради  від місця скиду та на території Першотравенської селищної ради. А також забезпечить вивезення піднятих донних відкладень та осаду на власні очисні споруди.

"Наразі в повному обсязі відновлено роботу однієї паралельної лінії очистки. Зараз триває робота з відновлення другої лінії. Також відновлена аерація, робота першого та другого радіального відстійника, колектора та встановлений бетонний лоток. Сьогодні керівництво фабрики готове посприяти у відновленні роботи греблі у Першотравенську. Адже, коли рівень води підвищиться, річка краще і швидше буде очищуватися", - сказав генеральний директор фабрики Сергій Коренєв.

Як повідомляв Укрінформ, воду у річках Случ і Хомора, забруднених у квітні цього року шкідливими скидами, планують очистити до кінця літа. Наразі ж у водоймах розпочався процес самовідновлення біоресурсів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-