Гройсман доручив перевірити, як витрачають гроші на ремонт доріг

Гройсман доручив перевірити, як витрачають гроші на ремонт доріг

Укрінформ
Державна фіскальна служба України та Державна аудиторська служба проведуть перевірки ефективності використання коштів, виділених на ремонт доріг в Україні.

Про це заявив Прем’єр-міністр Володимир Гройсман у понеділок під час робочої наради щодо стану виконання дорожніх робіт в Україні, інформує Урядовий портал.

"Я би хотів, щоб зараз і аудиторська служба, і фіскальна служба дуже предметно зайнялися вивченням ситуації. Я би дуже хотів, щоби ви провели розслідування і там, де є зловживання, я хочу знати прізвища, хто за цим стоїть, хто це "кришує", скільки коштів було витрачено неправильно і які збитки нанесені державі. Якщо це є, ми маємо бути принциповими і люди мають нести покарання", - зазначив Гройсман.

Він закликав інспекторів до безкомпромісності та чесності у виявленні зловживань, а також наголосив на необхідності забезпечення жорсткого контролю.

"Я би хотів, що би ми зараз ретельно зайнялися перевіркою тих обсягів робіт, які були зроблені", - додав глава уряду.

Гройсман нагадав, що Кабмін розпочав ремонтні роботи на українських дорогах у цьому році. На проведення дорожніх робіт вже виділено 6,5 млрд грн із запланованих 19 млрд грн.

"Зараз потрібно відновлювати дорожнє господарство, і тут дуже важливо, щоби кожна гривня, що виділена на ці цілі, була ефективно використана", - підкреслив Прем’єр-міністр.

Прем'єр також зауважив, що дуже часто дорожні роботи - реконструкцію, будівництво, поточні ремонти доріг – використовували "для того, щоб на дорогах красти". "Це є неприпустимим", - підкреслив він.

Серед зловживань, що практикуються під час дорожніх робіт, глава уряду навів приклади непрозорого проведення тендерів на місцях, необ'єктивне завищення розцінок та обсягів робіт, переведення виділених коштів у готівку та їх розкрадання.

Як повідомлялося, минулого тижня в.о. голови Укравтодору Євгеній Барах звільнив керівників Служб автодоріг в Миколаївській, Донецькій та Черкаській областях та виніс ще 7 доган за  неналежне виконання робіт з поточного середнього ремонту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-