Омелян сказав, як пильнуватимуть «дорожні» гроші

Омелян сказав, як пильнуватимуть «дорожні» гроші

Укрінформ
Міністерство інфраструктури ініціює створення наглядової ради з представників Кабінету міністрів, народних депутатів та громадських експертів для контролю за розподіленням коштів дорожнього фонду.

Про це в інтерв'ю 5 каналу заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян.

"Ми хочемо в рамках дорожнього фонду створити наглядову раду, яка складатиметься з представників як Кабінету міністрів, так і парламентаріїв, експертів, щоб вони прозоро і фахово розподіляли ці кошти на конкретні об’єкти, на чіткі цілі, на які вони мають бути спрямовані, щоб не було зловживань чи спокуси керувати в ручному режимі з відповідними можливими корупційними наслідками", - наголосив він.

Омелян також зазначив, що завдяки створенню дорожнього фонду нарешті можна буде  планувати скільки коштів попередньо потрібно виділити на ремонт доріг в поточному році.

"Ми сьогодні маємо фінансування в ручному режимі. Такий режим не дає можливості забезпечити рівномірне будівництво українських доріг через ремонт. Кожного разу і кожного року ми залежні від доброї волі чи Міністерства фінансів, чи Кабінету міністрів, від економічної ситуації у країні. Фактично ми ремонтуємо або ямки, або якісь найбільш критичні ділянки. Навіть цього року, попри рекордне фінансування, ми не можемо відремонтувати цілі дороги. Ми ремонтуємо лише ділянки, які в найгіршому знаходяться стані. Маючи дорожній фонд, законопроект номер один, ми зможемо перейти до ритмічного фінансування галузі. Це означатиме, що ми чітко з року в рік плануватимемо, скільки коштів на які цілі буде виділено", - сказав керівник Мінінфраструктури.

Як повідомляв Укрінформ, восени цього року Верховна Рада України повинна ухвалити закон про створення Державного дорожнього фонду в Україні.

Відповідний проект закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо створення Державного дорожнього фонду України був поданий на розгляд в березні. Тоді Верховна Рада провалила його голосування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-