Перший Ан-132 може піднятися в небо вже восени

Перший Ан-132 може піднятися в небо вже восени

Укрінформ
ДП "Антонов" планує виготовити перший літак-демонстратор Ан-132 у рекордні строки - восени він вже може здійнятись в небо.

Про це заявив Генеральний директор Державного концерну "Укроборонпром" Роман Романов на зустрічі з іноземними ЗМІ на міжнародному авіакосмічному салоні Farnborough air show-2016 у передмісті Лондона.

"Літак Ан-132D - це перший глобальний проект ДП "Антонов", що входить до складу Концерну, з провідними світовими авіаційними компаніями. Це взірець виконання програми імпортозаміщення: повітряне судно не матиме жодної російської деталі", - заявив Роман Романов.

Понад половину комплектуючих для нього виготовлять українські підприємства, решту забезпечать кращі світові компанії. Зокрема, турбогвинтові двигуни PW150A поставить Pratt & Whitney Canadа, а гвинти R-408 -британська Dowty Propellers. Авіоніка та система енергопостачання на літаку буде від американської Honeywell, а система підготовки повітря - від німецької Liebherr.

"Ан-132 - це новий український продукт, створений за моделлю кооперації світових лідерів. Він матиме безпрецедентні конкурентні переваги на ринку. Це симбіоз найкращих передових технологій", - наголосив очільник "Укроборонпрому".

Ан-132 призначений для малої і середньої протяжності маршрутів і може мати різноманітне застосування, від транспортування військ до перевезення вантажів. Він може бути оснащений різними конфігураціями кабіни. Літак матиме такі максимальні показники: крейсерську швидкість 500 кілометрів на годину,  крейсерську висоту - 9 км, корисне навантаження -  9,2 тонн. Ан-132 розробляється ДП "Антонов" за участі Міста науки і технологій імені Короля Абдулазіза (Саудівська Аравія).

Нагадаємо, що рік тому Кабмін включив ДП "Антонов" до складу ДК "Укроборонпром". За цей час підприємство виконало програму імпортозаміщення російський складових у виробництві своєї техніки, поглибило кооперацію з західними партнерами, розробило новітній Ан-132, розпочало розробку вітчизняного безпілотного авіаційного комплексу, отримало замовлення від Міністерства оборони України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-