Азербайджан вніс аванс за перші два Ан-178 - Зубко

Азербайджан вніс аванс за перші два Ан-178 - Зубко

Укрінформ
У рамках контракту з Азербайджаном Україна вже отримала авансові кошти на перші два літаки Ан-178 виробництва "Антонов".

Про це заявив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко під час візиту на ДП "Антонов", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Є контракт на 10 літаків. Є аванс, перерахований на перші два літаки в червні. Тут ми дякуємо Азербайджану, котрий не боїться фінансувати", - розповів міністр.

За його словами, реальний запит на літаки "Антонова" є від Туркменістану,  Казахстану та деяких інших країн.

Віце-прем'єр-міністр нагадав, що минулого тижня було домовлено про розширення співробітництва в авіаційній галузі з Азербайджаном. У рамках цих домовленостей ДП "Антонов" має представити азербайджанській стороні попередню програму і структуру організації планування, будівництва та забезпечення діяльності на території Азербайджану підприємства зі складання літаків Ан-178.

Надалі, за словами урядовця, розглядається можливість аналогічних пропозицій для інших партнерів.

"Та головна мета, якої маємо досягти, - позиціювання України як потужної авіабудівної держави з високим фаховим рівнем, що має успішний практичний досвід кооперації з країнами, зацікавленими у розвитку власного авіабудування", - зазначив він.

У цьому контексті Зубко підкреслив, що в державі мають бути створені механізми розвитку авіаційної галузі. Зокрема, як ніколи на часі питання розвитку в Україні авіаційного кластеру. Важливо запропонувати програму, яка би поєднала кілька напрямів авіапромисловості:  виробництво, маркетинг, продаж, супровід експлуатації, ремонт та гарантійний сервіс.

"Впровадження програми щодо розвитку авіаційного кластеру, ухвалення парламентом відповідного законодавства, зокрема законопроекту №3456, належна підтримка з боку держави, а також лобіювання українських виробників на міжнародних ринках - головні завдання порядку денного щодо розвитку авіабудування. Вітчизняні конструкторські розробки, фаховість кадрів, конкурентні інноваційні рішення у галузі авіабудування мають стати брендом №1 України, який визнаватиметься у всьому світі", - зазначив він.

Як повідомлялося, Азербайджан став стартовим замовником літака Ан-178. Угоду з ДП "Антонов" було підписано у травні 2015 року.

Ан-178 - український близькомагістральний військово-транспортний турбореактивний літак, розроблений ДП "Антонов" на базі пасажирського Ан-158 (Ан-148-200). Перший політ він здійснив 7 травня 2015 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-