Суд арештував 32

Суд арештував 32 "свердловини Злочевського"

Укрінформ
Київський печерський райсуд 1 липня арештував 32 свердловини компаній, що входять у газовидобувний холдинг Burisma. Крім того, заарештована одна свердловина ТОВ "Системойлінженіринг". Обидві компанії пов'язані з колишнім міністром екології Миколою Злочевським.

Це випливає з трьох ухвал суду, зареєстрованих у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Як зазначається у документах, арешт накладено у рамках досудового розслідування щодо привласнення грошових коштів службовими особами ПАТ «Укргазвидобування» упродовж 2010-2014 років під час виконання договорів про спільну діяльність, за фактами ухилення від сплати податків службовими особами ТОВ «ЕСК «Еско Північ», ТОВ «Парі», ТОВ «Перша Українська Газонафтова компанія», ТОВ «НВП «Зонд», ТОВ «Інфокс».

Зокрема, першою ухвалою накладений арешт на 12 свердловин Пролетарського родовища Дніпропетровської області, що використовуються Першою Українською газонафтовою компанією.

Другою ухвалою були арештовані 20 свердловин Еско-Півночі на Харківщині: 2 свердловини на Деркачівсько-Войтенівській площі, 5 свердловин - на Карайкозівському родовищі, 12 - на Ракитнянському родовищі й 1 - на Роганській площі.

І третьою ухвалою була арештована одна свердловина ТОВ «Системойлінженіринг» на Водянівській площі Харківської області (компанія офіційно не входить у холдинг Burisma).

Компаніям також заборонено використовувати або будь-яким чином відчужувати видобуті на зазначених свердловинах вуглеводні.

Таким чином, суд задовольнив клопотання Генеральної прокуратури, подані в рамках розслідування кримінального провадження №42014000000000375 від 7 травня 2014 року.

Як повідомлялося, генеральний прокурор Юрій Луценко раніше повідомив про те, що розслідується кримінальна справа з приводу діяльності газовидобувної компанії Еско-Північ.

Еско-Північ, яку заснувала британська компанія Burisma, через низку фіктивних підприємств переводила свої прибутки у фіктивні витрати, чим ухилялася від сплати податків на прибуток. За останні два роки так вона "заощадила" 1 млрд гривень.

Луценко підкреслив, що інші акціонери Burisma, крім Злочевського, до цієї схеми не причетні.

Системойлінженерінг офіційно належить кіпрському офшору Diloretio Holdings, який також, як вважається, пов'язаний зі Злочевським.

Злочевський займав посаду міністра екології з 2 липня 2010 року по 20 квітня 2012 року в уряді Миколи Азарова. У на початку 2015 року Злочевського оголосили в розшук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-