Бізнес-асоціації просять не допустити запровадження нового податку на відходи упаковки

Бізнес-асоціації просять не допустити запровадження нового податку на відходи упаковки

Укрінформ
15 галузевих бізнес-асоціацій звернулися з відкритим листом до президента Петра Порошенка, прем'єр-міністра Володимира Гройсмана і спікера ВР Андрія Парубія, а також до всіх голів фракцій.

Просять не допустити ухвалення законопроектів №4835, №4836 і №4837, що передбачають, зокрема, запровадження нового податку на відходи упаковки, який буде сплачуватися виробниками товарів, повідомляє УНІАН.

Відповідний лист підписали, зокрема, керівники Союзу хіміків України, Спілки молочних підприємств України, асоціації «Укркондпром», Ліги виробників харчових продуктів.

«Впровадження нових податків в умовах важкої економічної ситуації в Україні є серйозною загрозою для бізнесу і держави в цілому, що завдасть шкоди інвестиційному клімату. Просимо вас, шановні Петро Олексійович, Андрій Володимирович, Володимир Борисович втрутитися в ситуацію і посприяти недопущення прийняття Верховною Радою зазначених законопроектів», - йдеться в листі.

На думку бізнесу, законопроекти не відповідають стратегії адаптації українського законодавства європейським стандартам поводження з відходами упаковки. «Одним з реальних кроків щодо законодавчого врегулювання цього питання є прийняття законопроекту №4028 «Про упаковку та відходи упаковки», - зазначили бізнес-асоціації, закликавши президента, прем'єр-міністра і спікера парламенту підтримати цей документ. Законопроект передбачає впровадження ефективної системи роздільного збору відходів з метою виділення з нього вторинної сировини для переробної промисловості, і не потребує додаткових витрат бюджету на дану діяльність

Як повідомляв УНІАН, Американська торгова палата в Україні, Європейська бізнес-асоціація, Спілка молочних підприємств України і Всеукраїнський аграрний рада виступили проти пакету депутатських законопроектів, які передбачають введення нового податку на відходи упаковки, який повинні сплачувати виробники товару в упаковці. На думку бізнесу, даний податок призведе до додаткових витрат споживачів товарів у вигляді зростання цін, так як у виробників товарів в упаковці не буде фінансової можливості його платити. Разом з тим, бізнес-асоціації підтримують альтернативний законопроект «Про упаковку та відходи упаковки», що передбачає відповідальність виробників за роздільний збір відходів, їх переробку та утилізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-