"Транзитна війна" з РФ: Україна попросила підтримки СОТ

Укрінформ
Україна порушила на міжнародному рівні питання обмежень на транзит українських товарів, запроваджених Російською Федерацією.

Про це повідомляється на сторінці Мінекономрозвитку України у Твітері з посиланням на заступника міністра економічного розвитку і торгівлі України - Торгового представника України Наталію Микольську.

"Зараз ведуться переговори з нашими партнерами по СОТ щодо підтримки позиції України у ситуації з неправомірними діями з боку РФ", - повідомила Микольська.

За її словами, це питання також порушувалося у ході засідання Комітету асоціації Україна-ЄС.

"Комітет асоціації Україна-ЄС. Говоримо про економіку і останні обмеження РФ", - зазначила заступник міністра.

Крім того, віце-прем'єр-міністр, міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів провів зустріч з послом Казахстану в Україні Саматом Ордабаєвим з приводу заблокованого Росією транзиту українських товарів.

"Кубів та Микольська закликали Казахстан вимагати від РФ скасування обмежень на транзит укр товарів", - повідомляє МЕРТ.

Нагадаємо, 1 липня цього року президент РФ Володимир Путін підписав Указ про внесення змін до Указу №1 від 1 січня ц.р., який визначав особливий порядок ввезення товарів з території України в Казахстан транзитом через Росію. Згідно з роз'ясненнями представництва ФМС Росії, дія тимчасової заборони поширюється і на українські товари, і на перевезення з третіх країн, які прямують транзитом через територію України до Казахстану.

У результаті, за даними української сторони, на білорусько-російському кордоні зупинено 43 автомобілі і 22 вагони, які транзитом везли український вантаж, зокрема до Казахстану.

За даними казахстанської сторони, у Смоленську простоює близько 50 машин з українськими вантажами для казахстанських компаній, з яких 10 машин - це перевізники Казахстану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-