Росія заблокувала 50 вантажівок з українськими товарами для Казахстану

Росія заблокувала 50 вантажівок з українськими товарами для Казахстану

Укрінформ
Згідно з інформацією казахського Союзу міжнародних автомобільних перевізників, у Смоленську простоює близько 50 машин з українськими вантажами для казахстанських компаній, з яких 10 машин - це перевізники Казахстану.

Про це повідомляє Національна палата підприємців Республіки Казахстан "Атамекен".

"Станом на сьогодні, згідно з попередньою інформацією Союзу міжнародних автомобільних перевізників (КазАТО), у Смоленську простоює близько 50 машин з вантажами для казахстанських компаній, з яких 10 машин - це вітчизняні перевізники. Повідомляється, що ці машини перетнули зовнішній кордон ЄАЕС до 1 липня ц.р. і прибули на контрольний пункт "Красне" 30 червня ц.р." - йдеться в повідомленні.

Інформація щодо автомобілів, які простоюють на російсько-білоруській ділянці державного кордону, уточнюється.

"Ця інформація буде направлена до Комітету державних доходів Мінфіну РК для подальшого вирішення питання на рівні міжвідомчої взаємодії митних органів РК і РФ щодо пропуску машин на територію РК", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, 1 липня ц.р. Путін підписав Указ про внесення змін до Указу №1 від 1 січня ц.р., який визначав особливий порядок ввезення товарів з території України в Казахстан транзитом через Росію.

Згідно з роз'ясненнями Представництва ФМС Росії, дія тимчасової заборони поширюється і на українські товари, і на перевезення з третіх країн, які прямують транзитом через територію України до Казахстану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-